Gratis Pilot

Om meer grip te krijgen op de jeugdhulp kosten biedt Tau Omega één gratis data onderzoek aan voor één gemeente. Samen met een jou gaan we de kracht van algoritmes inzetten om de korte termijn jeugdhulp kosten te voorspellen.

 
 
 
 

Probleem

Veel gemeenten hebben weinig grip op de jeugdhulp kosten die in de loop van het jaar gemaakt gaan worden. Er wordt maar een paar keer per jaar een prognose gemaakt, dit vereist veel werk, en de prognoses zitten er ook vaak naast. Dit verzorgt ervoor dat er niet constant inzicht is in de verwachte kosten wat ertoe leidt dat je als gemeente constant bezig bent met brandjes blussen.

Oplossing

 De vraag en de kosten van jeugdhulp worden voorspeld met data gedreven algoritmes die gevisualiseerd zijn in een real-time prognose dashboard. Voorspellingen zijn voor een volledig jaar per kwartaal.

Lees hier meer over het dashboard.

De Pilot

Om meer en vaker zicht te krijgen op de uitvoeringskosten hebben wij samen met Solviteers een dashboard ontwikkeld. De vraag en de kosten van jeugdhulp worden voorspeld met datagedreven algoritmes. Deze leveren op basis van de laatste cijfers een voorspelling in de vorm van een real-time prognose dashboard. Voorspellingen zijn voor een volledig jaar per kwartaal. De ideeën, een prototype en een plan liggen al klaar om met de ontwikkeling van dit dashboard te starten. Het enige wat we nog missen is iets wat alleen de gemeente heeft: data. 

'Een gratis data onderzoek over de kosten van de jeugdhulp'

'Na ontwikkeling, korting op het prognose dashboard'

Wat houdt dit in?

Wij bieden één gemeente een data onderzoek aan waarmee de data gekoppeld kan worden aan het dashboard en nog belangrijker: het prognose model. De gemeente kan daarna tegen een gereduceerde prijs het dashboard gebruiken als testfase.


Het komt erop neer dat we graag het data onderzoek gratis willen aanbieden voor één gemeente, maar daar is uiteraard wel data voor nodig. Om het onderzoek juist uit te voeren is er kennis nodig over deze data en de processen van de gemeente.

Hoe komen we tot goede, bruikbare data?

Ter voorbereiding van de ontwikkeling moet de data worden gecontroleerd op compleetheid, consistentie en juistheid. In veel gevallen zal dit betekenen dat er nog een opschoningsslag overheen moet te zorgen dat de data op de juiste manier kan worden geïnterpreteerd. Daarnaast kan het nodig zijn om processen aan te passen om te zorgen dat invoer van nieuwe data op een consistente wijze gebeurd door uw medewerkers. Daarvoor werken we samen met Solviteers. Een zeer bekende naam onder de gemeente.

'Gratis 1 dag analyse van Solviteers voor het opschonen van data'. Meer...

Solviteers biedt 1 dag gratis analyse aan om de kwaliteit van de data en de processen te inventariseren. Mocht er data opgeschoond worden, en heb je als gemeente hier hulp bij nodig, dan wil Solviteers dit tegen een gereduceerde vergoeding uitvoeren. Zij hebben veel ervaring met gemeentelijke applicaties. Ook bij het aanpassen van processen zodat de invoer consistent blijft kunnen zij helpen. Uiteraard is het ook mogelijk je de adviezen van de gratis analyse zelf doorvoert.

'Je wordt meegenomen in het uitvoeren van een data project.'

Juist omdat deze processen zo belangrijk zijn willen we jou als gemeente meenemen in dit data onderzoek. We houden op deze manier de lijntjes kort voor als er gecommuniceert moet worden. Op deze manier leer je als gemeente ook zelf om een data onderzoek uit te voeren. We nemen je mee in het proces zodat we allebei meer ervaren worden door de pilot: win-win.

Simcha van Helvoort

Co-Founder

simchavanhelvoort@tauomega.nl

06 2835 5800

Interesse om hierover samen te zitten? Bel of mail geheel vrijblijvend. Heeft u interesse in het product wat wij willen aanbieden, maar ziet u geen mogelijkheden voor het data onderzoek? Laat het dan ook vooral weten!