Over ons

Wie is Tau Omega?

Tau Omega is een frisse en jonge startup met op het moment twee medewerkers: Simcha van Helvoort en Tieme Goedendorp. Twee jaar terug zijn we samen (met oud-collega David van Keulen) Tau Omega begonnen vanuit een passie voor wiskunde. Tau Omega begon als een breed idee waarbij het vooral ging om “laten we iets met data doen op onze manier”. Ondertussen is het veel meer geworden dan alleen dat. Wij geloven dat we via Tau Omega grote maatschappelijke problemen kunnen oplossen en we streven ernaar om de wereld beter te maken met behulp van data! 

Voor wie is Tau Omega?

Wij werken vooral samen met gemeenten. Op deze manier hebben we directe impact op de burger. Op het moment focussen wij ons op het sociaal domein en de jeugdzorg. Samen met de gemeente kunnen wij een probleem uitpluizen en daar een data gestuurde oplossing voor vinden. Als je meer wilt weten over wat we specifiek doen voor de jeugdzorg: klik hier.

Waarom Tau Omega? 

Tau Omega is een bedrijf met expertise in het analyseren van data, voorspellingen maken, het creëren van overzicht uit data met visualisaties, of grote en complexe algoritmes die problemen van A tot Z aanpakken. Ondanks dat dit onze expertise is werken wij nooit vanuit een technisch standpunt. Bij Tau Omega werken we vanuit de mens en voor de mens.  


Dit betekent dat de focus altijd ligt bij de eindgebruiker. Wie gaat deze oplossing gebruiken en hoe moet het diegene gaan helpen? Werken vanuit de mens betekent ook altijd met gemeenten en opdrachtgevers samenwerken om het beste eindresultaat te krijgen. Jullie expertise moet uiteindelijk verwerkt worden in onze algoritmes.  


Tau Omega heeft hiernaast veel geadopteerd van de Lean Startup methodiek. Samen met jou kijken we wat het probleem is en welke oplossing hierbij hoort. Daar zetten we duidelijke doelen bij en zorgen we dat iedereen aan het eind tevreden is.

Massive Transformative Purpose

Tau Omega gaat ervoor zorgen dat het sociaal domein uit de schulden komt door slimmer te werken.  

Blik in de toekomst

Tau Omega is bezig met data gedreven oplossingen voor het sociaal domein te ontwikkelen, maar wat willen we daar nu echt mee bereiken? Tau Omega heeft als doel om 10 miljoen euro in het sociaal domein te besparen eind 2025. 

Op deze manier kan Tau Omega het sociaal domein, een sector waar veel potentie ligt in deze data transformatie vooruithelpen. Tau Omega wil deze start in het sociaal domein gebruiken om uiteindelijk onze MTP te behalen.