Waarom een volledige slimme stad een lastig doel is

Om van een gewone stad een slimme stad te maken is een ingewikkeld proces nodig. Tieme legt in deze blog uit waarom het implementeren van slimme oplossingen in een stad zoveel voeten in de aarde heeft. Ook geeft hij een manier om binnen grote organisaties geen dubbel werk te doen.

Songdo

In Korea staat het toonbeeld van slimme steden. Deze stad is volledig ontwikkeld en gebouwd op basis van de nieuwste technologie├źn. Toch is er een ding mis: De stad is leeg. Wat kan je als stad doen om een stad slim te maken en toch aantrekkelijk te houden.

Context is alles

Ooit opgevallen dat mensen met paraplu's rondlopen terwijl het regent? Waarschijnlijk wel. Ooit getwijfeld of het regenen veroorzaakt wordt doordat mensen met paraplu's rondlopen? Waarschijnlijk niet. De context is belangrijk en zo is dat ook met data.

De wiskunde in het ziekenhuis voorspelt waar jij over 20 jaar woont

Krapte op de huizenmarkt is hot topic. Maar is het niet van ver te voorspellen in welke segmenten er tekorten gaan ontstaan? David legt in deze blog een wiskundige methode uit om met hoge betrouwbaarheid te voorspellen welke woningen vol en welke leeg zitten over vele jaren.

Waar praten we nu eigenlijk over?

In ons werkveld hebben we veel te maken met buzzwords: jargon dat door overmatig gebruik zijn betekenis verliest. Om voor iedereen duidelijk te maken wat nou het verschil tussen AI en machine learning is (en andere begrippen) heeft Tieme deze blog geschreven.

Wat is een Smart City?

Zoals je misschien al weet focust Tau Omega zich vanaf 2020 op slimme steden, maar welke problemen lost een slimme stad nu op? Moet je wel overal sensoren willen in je stad? En waar zou de focus op moeten liggen? In deze blog vertelt Simcha onze visie van een Smart City.

Neem contact met ons op!

Locatie

Rijnstraat 3A - 5215 EA 's-Hertogenbosch

Links

LinkedIn-TauOmega


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Copyright ┬ę Tau Omega 

Design door Studio Waaghals

Deze website gebruikt cookies. Bij het klikken op "ik ga akkoord" bevestigd u hiervan op de hoogte te zijn.

Leer hier meer
Ik ga akkoord