Blog 

Tau Omega's doel

Afgelopen half jaar zijn we binnen Tau Omega bezig geweest met het opnieuw uitvinden van onszelf. Wij weten dat we meer kunnen bereiken met onze expertise. Tau Omega gaat het budgettekort in de jeugdzorg als eerste maatschappelijke probleem aanpassen. Ons eerste mijpaal: 10 miljoen besparen voor 2025.

Is de sociale zorg klaar voor de data transformatie?

Het sociaal domein krijgt te maken met steeds grotere problemen. Andere sectoren zijn zoveel mogelijk aan het automatiseren aan de hand van data en algoritmes terwijl het werk overloopt in het sociaal domein.  Zou het toepassen van data en algoritmes niet ook de logische stap zijn voor het sociaal domein?

Waarom een volledige slimme stad een lastig doel is

Om van een gewone stad een slimme stad te maken is een ingewikkeld proces nodig. Tieme legt in deze blog uit waarom het implementeren van slimme oplossingen in een stad zoveel voeten in de aarde heeft. Ook geeft hij een manier om binnen grote organisaties geen dubbel werk te doen.

Waarom kiezen we voor de jeugdhulp?

Al een tijdje zijn we bezig met onszelf verdiepen in de jeugdhulp. Op die manier kunnen we een impact maken op maatschapij. Maar waarom kiezen we dan voor de jeugdhulp? Dat lees je in deze blog!

Daarnaast vertellen we ook wat we al geleerd hebben.

De toekomst is belangrijk dan het heden

Studenten die op de camping slapen, jongeren die uit huis gezet zijn en moeten rondzwerven, of mensen die vanwege wetgeving uit een vakantiepark woning worden gezet. Dit zijn allemaal problemen die met de woningmarkt te maken hebben. Hoe kunnen we het oplossen?

Songdo

In Korea staat het toonbeeld van slimme steden. Deze stad is volledig ontwikkeld en gebouwd op basis van de nieuwste technologie├źn. Toch is er een ding mis: De stad is leeg. Wat kan je als stad doen om een stad slim te maken en toch aantrekkelijk te houden.

Wat kan de jeugdzorg leren van supply chain management? 

Bij Tau Omega hebben we veel ervaring met wiskundige problemen in verschillende sectoren. Het is voor ons altijd interessant om problemen uit het sociaal domein te vergelijken met die van andere sectoren. In deze blog: zou de oplossing van supply chain management voor wachttijden ook geschikt zijn voor de jeugdhulp? 

Moeten we onze fitbit data verkopen aan zorgverzekeraars?

Zou jij je Fitbit data willen verkopen voor een korting op je zorgpremie? Wat wordt er gedaan met deze data? En welke data gebruiken ze dan? In deze blog legt Tieme uit wat de voor- en nadelen zijn.

Context is alles

Ooit opgevallen dat mensen met paraplu's rondlopen terwijl het regent? Waarschijnlijk wel. Ooit getwijfeld of het regenen veroorzaakt wordt doordat mensen met paraplu's rondlopen? Waarschijnlijk niet. De context is belangrijk en zo is dat ook met data.