Waarom kiezen we voor de jeugdhulp?

Al een tijdje zijn we bezig met onszelf verdiepen in de jeugdhulp. Op die manier kunnen we een impact maken op maatschapij. Maar waarom kiezen we dan voor de jeugdhulp? Dat lees je in deze blog!

Daarnaast vertellen we ook wat we al geleerd hebben.

Tau Omega's doel

Afgelopen half jaar zijn we binnen Tau Omega bezig geweest met het opnieuw uitvinden van onszelf. Wij weten dat we meer kunnen bereiken met onze expertise. Tau Omega gaat het budgettekort in de jeugdzorg als eerste maatschappelijke probleem aanpassen. Ons eerste mijpaal: 10 miljoen besparen voor 2025.

Waarom is data in de jeugdhulp zo ingewikkeld?

Data en jeugdhulp is iets wat steeds vaker hand in hand gaat. Alleen dit gaat zeker niet zonder slag of stoot. Maar waarom is het nou zo lastig om data voor de jeugdhulp te gebruiken?

Wat kan de jeugdzorg leren van supply chain management? 

Bij Tau Omega hebben we veel ervaring met wiskundige problemen in verschillende sectoren. Het is voor ons altijd interessant om problemen uit het sociaal domein te vergelijken met die van andere sectoren. In deze blog: zou de oplossing van supply chain management voor wachttijden ook geschikt zijn voor de jeugdhulp? 

Is de sociale zorg klaar voor de data transformatie?

Het sociaal domein krijgt te maken met steeds grotere problemen. Andere sectoren zijn zoveel mogelijk aan het automatiseren aan de hand van data en algoritmes terwijl het werk overloopt in het sociaal domein.  Zou het toepassen van data en algoritmes niet ook de logische stap zijn voor het sociaal domein?

De toekomst is belangrijk dan het heden

Studenten die op de camping slapen, jongeren die uit huis gezet zijn en moeten rondzwerven, of mensen die vanwege wetgeving uit een vakantiepark woning worden gezet. Dit zijn allemaal problemen die met de woningmarkt te maken hebben. Hoe kunnen we het oplossen?

Moeten we onze fitbit data verkopen aan zorgverzekeraars?

Zou jij je Fitbit data willen verkopen voor een korting op je zorgpremie? Wat wordt er gedaan met deze data? En welke data gebruiken ze dan? In deze blog legt Tieme uit wat de voor- en nadelen zijn.

Neem contact met ons op!

Locatie

Rijnstraat 3A - 5215 EA 's-Hertogenbosch

Links

LinkedIn-TauOmega


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Copyright © Tau Omega 

Design door Studio Waaghals

Deze website gebruikt cookies. Bij het klikken op "ik ga akkoord" bevestigd u hiervan op de hoogte te zijn.

Leer hier meer
Ik ga akkoord