Blog

Algoritmes zijn niet het probleem

Discriminerende algoritmes hoor je helaas regelmatig in het nieuws. Specifiek bij de toeslagenaffaire kwam dit naar boven. Helaas is het niet meenemen van gevoelige variabelen niet de oplossing voor dit probleem. In deze blog leggen we uit wat dat dan wel is.

Wie is verantwoordelijk voor de wachtlijsten in de jeugdhulp?

Jonneke werd op haar 12e vanwege haar eetstoornis naar de eerstelijnspsycholoog doorverwezen door de huisarts. Na haar eerste keer moest ze zes maanden wachten totdat ze terecht kon bij de kliniek.

Zo zijn er meer jongeren die in de knel zitten. Waarom wordt hier dan niks aan gedaan?

Hoe maak je een oplossing voor de jeugdhulp (met data)?

Wat heb je nodig voor een succesvol data-project in de jeugdhulp?

Het invullen van het Social Data Canvas beantwoord automatisch deze vraag. Lees hier hoe je met die canvas moet werken en ga direct aan de gang!


Wil je het canvas in PDF vorm? Neem dan contact op!


Waarom kiezen we voor de jeugdhulp?

Al een tijdje zijn we bezig met onszelf verdiepen in de jeugdhulp. Op die manier kunnen we een impact maken op maatschapij. Maar waarom kiezen we dan voor de jeugdhulp? Dat lees je in deze blog!

Daarnaast vertellen we ook wat we al geleerd hebben.

Tau Omega's doel

Afgelopen half jaar zijn we binnen Tau Omega bezig geweest met het opnieuw uitvinden van onszelf. Wij weten dat we meer kunnen bereiken met onze expertise. Tau Omega gaat het budgettekort in de jeugdzorg als eerste maatschappelijke probleem aanpassen. Ons eerste mijpaal: 10 miljoen besparen voor 2025.

Waarom is data in de jeugdhulp zo ingewikkeld?

Data en jeugdhulp is iets wat steeds vaker hand in hand gaat. Alleen dit gaat zeker niet zonder slag of stoot. Maar waarom is het nou zo lastig om data voor de jeugdhulp te gebruiken?

Wat kan de jeugdzorg leren van supply chain management? 

Bij Tau Omega hebben we veel ervaring met wiskundige problemen in verschillende sectoren. Het is voor ons altijd interessant om problemen uit het sociaal domein te vergelijken met die van andere sectoren. In deze blog: zou de oplossing van supply chain management voor wachttijden ook geschikt zijn voor de jeugdhulp?